Franska Kjell

image890
Varför heter källarfranska källarfranska?
Det står ingenting på google om det.
Och nu är det dags igen.
Klockan är 23.13 och en DC-9:a får problem på tv 4.
Eller får och får. Det fick problem 1985 och nu ser jag det på tv.
Nu vill jag gå och bryta av kranen i köket för det där droppandet gör mig tokig.
Inte näsan alltså utan vattenkranen.

Kommentarer
Postat av: jonas

Det är Tore Wretmans fel. Han ägde ju Operakällaren. Och bakade helt sonika ihop franska med det sista ledet i namnet på sin
krog.
Det är i alla fall vad jag har hört. Så det så!

2008-04-15 @ 10:46:31
Postat av: Järpegård

Källarfranska var/är ett vanligt frukostbröd så för att hinna med att ordna nybakat bröd på morgonen så lät man det jäsa på en sval plats över natten. Och innan kylarna gjorde sitt intåg så var det svalast i källaren:)

Ang. Tore så har han iaf efterlämnat en annan brödskapelse nämligen Pain Riche. (från krogen Riche)
Även om det finns folk som har sina dubier beträffande sanningshalten i påståendet

2008-04-15 @ 19:13:37
Postat av: vanillo

tack Jonas!

2008-04-15 @ 22:48:57
Postat av: Rikardlotta

Fabulous site. Keep it up ,best regards and shalom to all of you


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback